dinsdag 9 december 2008

"StumperSchaap geslacht voor offerfeest"

Een ontluisterend bericht eergister op de Stumpersite.
Nadat reaguurder Hippocrates een voor het NCTb bedreigende uitlating deed bij de stumpers, deed het NCTb aangifte waarna de officier van justitie bij Geenstijl het IP van de reaguurder vorderde.
Reden genoeg voor Geenstijl om de dader aan justitie uit te leveren.
De volgende reactie van Hippocrates was de aanleiding:
"Op landverraad staat de doodstraf: Tjibbe Joustra moet voor het executie-peleton."

Stelling of mening? Satire wellicht?
Daar kan je lang over debateren maar een Hippocrates had kunnen weten dat dergelijke uitlatingen, hoe idioot ook, alarmbellen zouden doen rinkelen.
Begrijpelijk dus dat je als GS-moderator zo iemand gelijk weg-edit of een ban geeft als zo een comment wordt gezien.
Helaas voor Hippocrates werd zijn comment niet gezien of niet schokkend genoeg ervaren door de moderators.
En dat nog wel bij Geenstijl, die als commerciële on-line lezersrubriek voor gefrusteerden met meerdere betaalde Jorissen volgens het infotainment-programma Editie NL het snelste is in het "wegjorissen" van reactie's.
Aangezien wij hier bij Geenstijlisvoorstumpers ook een tyfushekel aan strafbare uitlatingen op internet hebben zouden wij in elk ander geval dit begrijpen en respecteren maar NIET, ik herhaal, NIET in het geval van Geenstijl aangezien zij degene zijn die zich zogenaamd altijd voordeden als de voorvechters van het vrije woord, er prat op gaan strak te modereren en niet zelden (lees altijd) zelf via suggestieve of expliciete taal oproepen tot extreme reacties.
Wel mensen stimuleren om extreme uitspraken te doen ("roept u maar!!") en dan dezelfde mensen uitleveren als justitie voor de deur staat. Geenstijl als lok-oma.
Zoals schaap Fricky zelf spottend schetst in het desbetreffende topic:


En al worden ze hierdoor stevig door de achterban bekritiseerd, uiteindelijk dient het plaatsen van dat topic een hoger nut, het publiek uit lijfsbehoud erop wijzen dat zij, ondanks de door Geenstijl geplaatste insinuaties, als publiek zelf verantwoordelijk zijn voor de het geblaat en de inhoud van de comments.
Geen Zwarte Kip voor de impulsieve emotionele "triggerhappy" Pavlov-hondjes waar Geenstijl zo op vaart. Enkel een topic; een gezellige duizendklapper waar de commerciële stumpers van de GS-redactie trots op kunnen zijn terwijl er een trouwe reaguurder wordt uitgeleverd.
En Hippocrates is degene die als verkozen schaap van het commerciële offerfeest dit voorbeeld mag dienen.
INSTANT UPDATE:
"Beh!" En de schaapjes keken toe, dronken een glas, deden een plas en zagen dat het goed was, aangezien de geen leven hebbende Stumpers, zoals eerdere geslachtofferde schapen (!), ondertussen nog steeds gewillig meeblaten met de GS-redactie. "Beh!"

1 opmerking:

Anoniem zei

Kdenk dat de stumpers die nog reaguren een zichzelf snel opeenvolgend groepje schooljeugd is die oefent in kordate antwoorden, en t wor hier steeds drukker!http://koenski-beterweter.blogspot.com/