vrijdag 5 september 2008

Geenstijl doodseskader belet vrije meningsuiting kunstenaars


Indien u de afgelopen anderhalve week bereid was het non-nieuws over Zwarte Piet te volgen, bent u ook getuige geweest van hoe de GeenStijl-Stumpers de bewegingsruimte van kunstenaars op een agressieve manier inperken.
Dat de Stumpers die zo een grote mond hebben over het verdedigen van het recht op vrije meningsuiting (als het om een G. Nekschot of Sooha Hera gaat) ook hetzelfde hypocriete en naar fascisme riekende tuig zijn die rapper dan een extremistische jihadi een ander kunstenaar de mond snoeren als de kunst onwelgevallig is, was eigenlijk ook wel te verwachten gezien hun criminele verleden.
Na talloze bedreigingen te hebben ontvangen van de Geenstijl/Teleplakstaaf-Jugend moesten Annette Krauss en Petra Bauer nog voordat het af was hun kunstproject afblazen.
Wetende dat de Zwarte Piet kwestie bij een redelijk deel van de bevolking gevoelig ligt konden de kunstenaars natuurlijk op zware kritiek (en steun) rekenen maar dat zij doodsbedreigingen van de (over een aanstaande genocide fantaserende) Geenstijlstumpers zouden ontvangen hadden ze achteraf gezien kennelijk niet verwacht aangezien juist dit feit hun heeft doen inzien dat het uit lijfsbehoud beter was om het maken van dit kunstwerk te staken.
Dat u het even weet als Teleplakstaaf Gestapo de volgende keer weer selectief over hun favo onderwerp,vrijheid van meningsuiting, beginnen.
Markant is ook dat de partij van hun grote roerganger niet onberoerd is om in dezelfde *kuch* 'vrijheidslievende' trant te redeneren.
UPDATE!! UPDATE!! UPDATE!! UPDATE!!
Alsof het inperken van de vrijheid van meningsuiting al niet genoeg was roept de perfide baas met meisjesnaam vandaag ook nog eens op tot staatsterrorisme jegens Greenpeace aangezien hij het liefst ziet dat we op deze manier met Greenpeace omgaan. Dat u dit ook even weet:
"Misschien een ideetje Hr. Ms. Walrus richting actiegebied te sturen. Mocht die niet in de buurt zijn, is het wellicht voor minister Verburg een idee even contact te leggen met haar Franse collega. Die weten wel raad met Greenpeace."


2 opmerkingen:

Molleke Bolleke zei

Zo, GeenStijl zal wel in paniek zijn, met die enorm stormloop van reacties hier ;-)

Nieuw programma op het Internet: Herken de echte stumper!

Snotjoch zei

@Molleke Bolleke
Itt de stumpersite doe ik dit niet enkel voor de comments/hits/centjes.
Bewustwording in de Nederlandse "ons-kent-ons" blogosphere ontketenen kan ook zonder.