vrijdag 15 augustus 2008

Geenstijl nu officieel oude media.

Personeel bij de Telegraaf en trouwe Geenstijl-reaguurders zullen zich zeker bekocht hebben gevoeld bij het verschijnen van het al dat nieuws gisteren.

Bij de presentatie van de niet al te mooie halfjaarcijfers is namelijk bekend geworden dat de Telegraaf Media Groep van plan is 425 banen te schrappen in het personeelsbestand.
Dit is meer dan 10% op het totaal van 3500 werknemers,gedwongen ontslagen worden dan ook niet uitgesloten.

En precies dezelfde dag wordt bekendgemaakt dat Geenstijl (Nieuwmedia) sinds april dit jaar voor 100% in handen is van de Telegraaf.
Niet bekend makende hoeveel de Telegraaf exact heeft betaald voor en hoeveel Nieuwmedia uiteindelijk heeft opgebracht is in ieder geval duidelijk dat het concern dit jaar een groot verlies heeft geleden (nettoverlies is uitgekomen op 175,5 miljoen euro), de grote financiële klapper die de Telegraaf wellicht dacht te maken met het kopen van geenstijl is vooralsnog uitgebleven (hihi!!).
Geenstijl dat tot april dit jaar al voor 40% in handen was van de Telegraaf heeft dus naar nu bekend is geworden al die tijd het verlies van onafhankelijkheid verzwegen voor de hondstrouwe bezoekers/Stumpers van het weblog en zij mogen zich dan oprecht ook bedrogen voelen.
Erger is nog dat de redactie, zelfs zonder kuch, haar eigen bezoekers niet serieus neemt door te stellen dat zij nog steeds volkomen onafhankelijk opereren in een ordiniair, idioot en arrogant betoog op dezelfde dag dat bekend is geworden dat 10% van de Telegraaf-collega’s vanaf nu voor hun baan moeten vrezen.
Erg gebroederlijk allemaal.

Dat de Geenstijl-redactie nu middels zo'n bericht grote moeite doet haar publiek duidelijk te maken dat de zogenaamde onafhankelijkheid door hun 'woord'(!) wordt gewaarborgd is een aanfluiting en getuigt van een arrogante onderschatting ten opzichte van de bezoeker.
Nu is het natuurlijk wel zo dat de gemiddelde Stumper maar al te vaak trouw de hersenspinsels van de redactie volgt maar een ieder met een beetje verstand van zaken weet dat echte onafhankelijkheid niet gewaarborgd is indien de redactie middels een meerderheidsbelang, zoals we inmiddels weten, wordt aangestuurd door de raad van bestuur van TMG.
Kritische en ridiculiserende stukjes over de Telegraaf zoals de GS-redactie vaak maakt over de Volkskrant zullen natuurlijk uitblijven, ook al moet Hoxha "spelend" de sleutels van Lease Audi bij de TMG-baas inleveren.
En een stukje over dat de positie van TMG topman Swartjes die vanwege falend koopmanschap onder druk staat zullen we op Geenstijl natuurlijk ook niet vinden.
De vrijheid en onafhankelijkheid zijn bij Geenstijl nu gewoon weg, foetsie, een zogenaamd onafhankelijkheidstatuut doet daar niets aan af, zoals wel bij de affaire Duyvendak is gebleken, waar de één-tweetjes met de Telegraaf afgelopen week niet van de lucht waren.

Waar zij vroeger zogenaamd zo trots waren volledig vrij te opereren zijn ze nu officieel voor 100% onderdeel van de door hun zo verfoeide oude media.
Veel van de nog resterende Stumpers zullen het zich niet aantrekken dat het laatste restje magie nu definief weg is, wellicht zullen de laatste vrije geesten zich nu wel afvragen of zij wel bij het juiste adres zijn en wat ik al lang weet concluderen:
Geenstijl heeft zijn beste tijd gehad.

2 opmerkingen:

Fappertrapper zei

En dat voor een voor mensen die alleen maar het nieuws overtypen en er vervolgens een twist aangeven. Want meer is geenstijl niet. Je neemt een serieus nieuwtje, vervangt wat woordjes en klaar is kees, heel erg geenstijl hoor.

Snotjoch zei

@fappertrapper
Klopt, in de affaire Duyvendak is dat ook wel gebleken.
Als er al nieuws in die affaire naar buiten kwam dan was dat te danken aan Elsevier.
Deze nieuwtjes werden dan talloze malen herkwauwd door GS en de Telegraaf maar nadien werd er wel onterecht op de borst geklopt dat zij verantwoordelijk waren voor diens opstappen.
Stumpers..